PŘÍRODNÍ BYTOST V PŘÍRODNÍM VLÁKNU

Už jste někdy přemýšleli o sobě tak, že jste přírodní organická bytost  a jako takové vám možná syntetická či anorganická vlákna dotýkající se po celé dny vaší pokožky nemusí dělat dobře?

My ano. Pojďme se společně podívat na jeden z největších impulsů, který vytvořil novou lokální značku Shatna:

Je to materiál oblečení, které nosíme po celé dny.

 

3

Já a mé oblečení jsme jedno...

Říká se, že šaty dělají člověka... Hlubším porozumněním můžeme dojít k tomu, že oblečení, které nosíme nás může zcela determinovat v tom, jak myslíme a jak se cítíme, možná i jak jsme na tom s fyzickým zdravím. A naopak. To jak myslíme, se ukazuje v tom, co si do svého života volíme, včetně oblečení. Nelze oddělit já a mé oblečení. Navzájem se ovlivňujeme! 

A tak v určité fázi vývoje řeknete STOP. Už si nechcete odněkud (odkud vlastně?) objednat nějaký super fashion kousek, protože víte, že:

1. Dorazí vám střih sic jakž takž stejný jako na fotografii, ale materiál je hodně špatný... a vlastně celý umělý!

2. Po prvním vyprání se ta věc zcukne nebo zežmolkovatí, umělá či přírodní.

3. Když vidíte v těch obřích superlevných marketech s hadříkama tílka za stovku a spoustu nákupčích, jak si je s nadšením koupí rovnou po 5 kusech, tak vás napadají myšlenky o plýtvání a marnosti.. protože když je začnou nosit, nestačí se divit, jak štípe, jak se chová, jak rychle odejde - vlákno, nebo tisk... Někdy si je ani na sebe nikdy nenavlíknou a ty věci zůstanou někde ležet. 

4. Jste příliš vnímavý jedinec (jako my) a cítíte celý ten příběh za tím extra levným kouskem oblečení. Ty udřené ženy, co pracují za korunu na hodinu a ta chemie a tisíce kilometrů splodin... A zase to nepůjde, tu věc nosit a jen bude někde ležet koupená. 

5. Když si tu věc obléknete, tak vám padá energie dolů...

Šťastní ti, kdo to necítí, opravdu...

Nám nezbylo nic jiného, než horko těžce hledat. Nebo si to prostě ušít sama.

 

Protože tušíme, že takových žen je mnohem více, kterým záleží, čím se obklopují, nejen materiálově, ale i energeticky (však v té hmotě jsou ty příběhy doslova vepsány), rozhodly jsme se tvořit nejen pro sebe.

Ty skvělé přírodní materiály, které jsme objevily, jsme jednou takhle nakoupily ve větším a ušily S LÁSKOU v Táboře první autorský kousek Shatny.

Byla to yoga sukně z bukové celulózy (modalu).

Následovala bavlna, krásné barevné tuniky a legíny a pak bambus... U jakých rostlinek se zastavíme za pár let, to víbůh. Ale budou to rostlinky.

Nebude to ropa ani syntetické vlákno. Abychom ženám nepřitěžovaly v tomto přechemizovaném světě plném ropy. 

 

 

Zpět do obchodu